Estruch gitaren

Exclusief verkrijgbaar bij La Roseta

Onze gitaren komen uit het atelier van Juan Estruch in Spanje, en zijn in Nederland en België alleen bij ons te verkrijgen.

HOGE KWALITEIT VOOR SCHERPE PRIJZEN

Estruch is een van de oudste nog bestaande gitaarateliers van Spanje, meer dan 130 jaar geleden begonnen in Barcelona. Vandaag de dag is het een vooraanstaand bedrijf met een aantal zeer succesvolle gitaren in de collectie, en lid van “El Gremio de Maestros Artesanos de la Guitarra Española” (Het Gilde van Meesterbouwers van Spaanse Gitaren).
Deze handgebouwde gitaren voldoen aan hoge kwaliteitseisen, door de gebruikte materialen en het vakmanschap en de aandacht waarmee ze worden gebouwd.

GITAREN MET EEN LANGE TRADITIE

In de werkplaats van Estruch worden de gitaren gebouwd op de traditionele Spaanse wijze, met respect voor de authentieke houtsoorten, toewijding en een goed verzorgde manier van werken, met veel ruimte voor het handwerk. Wij vinden deze gitaren erg interessant vanwege hun warme en oorspronkelijk klank, met veel nuances en mogelijkheden om te groeien in de handen van iedere speler. Gitaren waarin je de aandacht die is gegeven tijdens het proces van het bouwen goed kunt ervaren.

OVER ESTRUCH

Het verhaal van de gitaren van Estruch begint in het jaar 1880, als Juan Estruch Rosell zijn eerste gitaar bouwt. Weldra volgen er meer en ontwikkelt zich een succesvolle werkplaats, in de Carrer Ample in Barcelona. De traditie wordt voortgezet door zijn zoon Juan Estruch Sastre, die na de Spaanse burgeroorlog in 1939 de leiding over het atelier overneemt.

Hij wordt op zijn beurt opgevolgd door zijn zoon Juan Estruch Pipó, die echter komt te overlijden zonder kinderen. Het is dan Rafael Montes Ramiréz, die al op veertienjarige leeftijd werkzaam was in het atelier, die het bedrijf overneemt en tot op heden de leiding heeft.

Estruch is het oudste nog bestaande gitaaratelier in Catalonië, en het een na oudste in Spanje. Het atelier is de springplank geweest voor vele beroemde bouwers, waaronder Juan Antonio Sabaté, die momenteel nog werkzaam zijn in Spanje en Zuid-Amerika.

Bekijk het assortiment