Gitaarsteunen

Een gitaar kan op heel veel verschillende manieren worden bespeeld. Zowel staand als zittend, en in diverse houdingen.
De hoge eisen die aan de techniek van een klassiek gitarist worden gesteld, maken het noodzakelijk dat de speelhouding zo optimaal mogelijk is om goed te kunnen spelen. De ergonomie speelt daarbij ook een belangrijke rol, en daarom is een goede houding ook een gezonde houding. Vanaf de eerste dag dat je gitaar speelt…
Wij verkopen twee soorten gitaarsteunen:
De inmiddels beroemde gitaarsteun van ErgoPlay; wij hebben de modellen Tappert, Tappert kids en Tröster. En je vindt hier ook het bekende kussen van Dynarette, in twee formaten.
ASSORTIMENT GITAARSTEUNEN EN SUPPORTS

WAT IS DE JUISTE GITAARSTEUN VOOR MIJ?

Als je er voor kiest om met een gitaarsteun te spelen, dan zijn de ErgoPlay en het Dynarette kussen zeer goede opties. Die laatste, het Dynarette kussen is praktisch omdat je het gemakkelijk pakt en weer weg legt, en het niet aan je gitaar bevestigd hoeft te worden. Nadeel kan zijn dat het minder stabiel is dan de ErgoPlay, en ook niet verstelbaar in hoogte, behalve dat er een grote (vanaf ± 11 jaar) en een kleine (tot ± 11 jaar jaar) uitvoering zijn.
De ErgoPlay heeft ook een model voor kinderen: De “Kids”; geschikt voor kinderen tot ± 11 jaar. Boven die leeftijd is het verstandig om te kiezen voor het volwassen model, de Tappert.
De ErgoPlay Tröster is geschikt voor lange gitaristen vanaf ongeveer één meter vijfentachtig, die de gitaar graag in z’n geheel wat hoger voor het lichaam plaatsen. Dit kan met de Tröster, omdat deze aan twee kanten is in te stellen. Bij de Tappert verander je met de instelling eigenlijk alleen de hoek van de gitaar.